Berminat utk order sila pm Fb (qaseh eena amira)
BAHAN - BAHAN
Biskut sarang semut
200 gm tepung gandum
100 gm tepung kastard
120 gm butter
100 gm gula kastor
1 biji kuning telur
1/2 sdu teh esen vanila
chocolate rice
paper cup
CARA PENYEDIAN
1. Dalam mixer campur kan telur, gula dan butter...pukul
sehingga kembang
2. campur kan tepung kastard dan tepung gandum (yg di ayak
bersama)
3. kacau sebati/ guna speed 2 saja
4. bulat kan doh masuk kan kedlm plastik dan masuk kan dlm
peti sejuk selama 1/2 jam
5. ambil parut lobak, parut doh tersebut...guna kan parut yg
paling kecil
6. guna sudu kecil tuk mgambil adunan masuk ke dlm paper
cup..letak penuh kedlm paper cup
7. tabur kan chocolate rice di atas adunan
8. bakar 175 - 180 darjah 10-15 min...mgikut oven masing2
SLMT MEMCUBA
No comments:
Post a Comment