Wednesday 16 May 2012

BISKUT SARANG SEMUT




Rm20 - 50 biji
Berminat utk order sila pm Fb (qaseh eena amira)


BAHAN - BAHAN
Biskut sarang semut


200 gm tepung gandum
100 gm tepung kastard 
120 gm butter 
100 gm gula kastor
1 biji kuning telur
1/2 sdu teh esen vanila
chocolate rice
paper cup

CARA PENYEDIAN


1. Dalam mixer campur kan telur, gula dan butter...pukul 
    sehingga kembang
2. campur kan tepung kastard dan tepung gandum (yg di ayak 
    bersama) 
3. kacau sebati/ guna speed 2 saja
4. bulat kan doh masuk kan kedlm plastik dan masuk kan dlm 
    peti sejuk selama 1/2 jam
5. ambil parut lobak, parut doh tersebut...guna kan parut yg 
    paling kecil
6. guna sudu kecil tuk mgambil adunan masuk ke dlm paper 
    cup..letak penuh kedlm paper cup
7. tabur kan chocolate rice di atas adunan


8. bakar 175 - 180 darjah 10-15 min...mgikut oven masing2


SLMT MEMCUBA

No comments:

Post a Comment